Vacature Jongerenwerkers

Vacature Jongerenwerkers

Inleiding

Wie zijn wij?
Tholen is een moderne Zeeuwse plattelandsgemeente van ruim 25.000 inwoners. Een gemeente die groeit. in woningen en in economie. Steeds meer bedrijven vestigen zich in Tholen. Hoewel Tholen van oudsher een agrarische gemeente is met vooral land- en tuinbouwbedrijven en deze sectoren belangrijk zijn en blijven, nemen andere sectoren in de Thoolse economie toe zoals industrie, dienstverlening, detailhandel, horeca en recreatie. Tholen ligt gunstig direct grenzend aan westelijk Noord-Brabant, onder de rook van de Randstad en nabij Antwerpen.

Aanbod

Vacature Jongerenwerkers
totaal 48 uur per week, van minimaal 20 tot maximaal 28

Wat ga je bij ons doen?
Wij zijn op zoek naar twee HBO-gekwalificeerde jongerenwerkers, die samen het jongerenwerk in Tholen een nieuwe impuls gaan geven.

Je bouwt samen met je collega de preventieve rol van het jongerenwerk verder uit. Je bent in staat om contacten te leggen met jongeren in de openbare ruimte. Je bent een ambassadeur in het overleg met andere organisaties, maar ook op straat. Je bouwt daarmee een netwerk op, wat je gebruikt om jongeren te helpen bij hun zoektocht naar de oplossing van hun problemen. Je bent daarbij de verbinding naar de preventieve voorzieningen en zo nodig naar de geïndiceerde zorg. 

Wat ga je bij ons doen?
• Je stimuleert en motiveert jongeren tussen 6 en 23 jaar, met het zwaartepunt vanaf 12 jaar, zichzelf te zijn en zich maatschappelijk te ontwikkelen.
• Je verbindt en verenigt jongeren. Aan elkaar, aan organisaties en aan buurtinitiatieven.
• Outreachend onderhoud je contact met jongeren, met buurtbewoners en met organisaties.
• Met ouders, bewoners en organisaties ondersteun je jongeren bij het organiseren van activiteiten in de buurt, waardoor zij hun talent ontdekken en trots kunnen zijn op hun bijdrage en ontwikkeling.
• Op basis van probleemanalyses verwijs je adequaat door naar anderen voor de juiste hulp en je houdt contact over de resultaten.
• Zo nodig begeleid je jongeren kortdurend, om ‘de brug’ van hulpvraag naar doorverwijzing te overbruggen.

Wat neem je mee? Je
beschikt over een relevante HBO-opleiding en bent bij voorkeur met SKJ-geregistreerd;
hebt een duidelijke visie op methodisch werken met jongeren en kunt dit ook toepassen;
bent een teamplayer en kunt daarnaast ook alleen goed uit de voeten;
bent sociaal vaardig, legt eenvoudig contact en weet snel vertrouwen te winnen;
bent een creatieve doorzetter en deinst niet terug voor moeilijk benaderbare groepen;
bent in staat om in conflictsituaties adequaat te handelen;
vindt het vanzelfsprekend dat je werktijden regelmatig in de avonduren, in het weekend of soms op een feestdag zijn;
bezit een BHV en EHBO diploma of bent bereid dit te behalen.
 

Wat hebben wij te bieden?
Een afwisselende baan met mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, in een leuk team met goede en flexibele arbeidsvoorwaarden. Het salaris bedraagt maximaal € 3.968 bruto per maand (schaal 9) bij een dienstverband van 36 uur per week.

Meer weten?
Als je meer informatie wil over deze functie, neem dan contact op met Mark Draaijer,  procescoördinator sociaal domein; e-mail mark.draaijer@tholen.nl; telefoonnr. 06-51900154.            

Solliciteren?
Wil je je belangstelling kenbaar maken, mail dan je motivatiebrief met CV vóór 14 april 2020 naar info@tholen.nl onder vermelding van vacaturenummer 2008.

vacature jongerenwerker

Acquisitie stellen wij niet op prijs.