Doelgroep Jeugd

Aanbod

Sportplezier

Elke maand komen de buurtsportcoaches naar elke kern voor een uur lekker sporten en bewegen. Het is laagdrempelig, gratis en voor alle leeftijden. Zo kom de kinderen makkelijk in contact met (nieuwe) vriendjes en/of vriendinnetjes.  Bij activiteiten staat de planning van onder andere Sportplezier.

CoderDojo

Team Jij op Tholen organiseert in samenwerking met Bibliotheek Oosterschelde elke eerste zaterdag van de maand CoderDojo. CoderDojo is een wereldwijd initiatief voor kinderen tussen 7 en 12 jaar die het leuk vinden om met computers te experimenteren. Dus als je van programmeren houdt, games of websites bouwen, apps ontwikkelen etc. dan ben je hier aan het juist adres.

Heb je nog nooit geprogrammeerd? Of kan je het al een beetje! Er zijn voldoende uitdagingen voor iedereen. Tijdens CoderDojo werk je met "Scratch" en ontmoet je kinderen met dezelfde interesses. Ook ouders zijn van harte welkom om samen met hun kinderen te leren programmeren. Onderling deel je je kennis met elkaar en maak je nieuwe dingen op je eigen laptop. Bij activiteiten staat de planning van ondere andere CoderDojo en hoe je je moet aanmelden.

Anna-FUN

Team Jij op Tholen organiseert samen met Anna Zorgt de creatieve actiteiten Anna-Fun. Er worden creatieve middagen georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 6 -12 jaar. 
De thema’s zijn knutselen, hairstyling, food en video fun! Anna-FUN vindt plaats op dinsdagen. Het is direct na schooltijd in het jeugdhonk van de Welleveate in Sint-Annaland. Inloop vanaf 15.30 u de fun zelf is van 15.45 tot 16.45 uur. Toegang is 1 euro. Bij activiteiten zie je de planning van onder andere Anna-FUN.

Jij Op Tholen, Sport & Cultuur boekje!

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Tholen ontvangen jaarlijks van de buurtsportcoaches dit mooie boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn.