Doelgroep 4 t/m 12 jaar

Voor kinderen op de basisschool organiseert Jij op Tholen het hele jaar door verschillende leuke activiteiten. Zowel op het gebied van sport & cultuur. Zo is er regelmatig ook iets voor jou te doen! Doe mee met activiteiten om lekker actief bezig te zijn, te ontdekken wat bij je past, of juist om nieuwe vriendjes/ vriendinnetjes te maken. De activiteiten van Jij op Tholen zijn super leuk! En zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: 

Verschillende activiteiten

Wij organiseren verschillende activiteiten gedurende het jaar. Iedere vakantie staan er weer andere activiteiten op het programma. Je kunt ze zien op de activiteiten pagina. Dus hou deze in de gaten. 

    • Sportplezier

Elke maand komen de buurtsportcoaches naar elke kern voor een uur lekker sporten en bewegen. Het is laagdrempelig, gratis en voor alle leeftijden. Zo kom de kinderen makkelijk in contact met (nieuwe) vriendjes en/of vriendinnetjes.  Bij activiteiten staat de planning van onder andere Sportplezier.

    • CoderDojo

Team Jij op Tholen organiseert in samenwerking met Bibliotheek Oosterschelde elke eerste zaterdag van de maand CoderDojo. CoderDojo is een wereldwijd initiatief voor kinderen tussen 7 en 12 jaar die het leuk vinden om met computers te experimenteren. Dus als je van programmeren houdt, games of websites bouwen, apps ontwikkelen etc. dan ben je hier aan het juist adres.

Heb je nog nooit geprogrammeerd? Of kan je het al een beetje! Er zijn voldoende uitdagingen voor iedereen. Tijdens CoderDojo werk je met "Scratch" en ontmoet je kinderen met dezelfde interesses. Ook ouders zijn van harte welkom om samen met hun kinderen te leren programmeren. Onderling deel je je kennis met elkaar en maak je nieuwe dingen op je eigen laptop. Bij activiteiten staat de planning van ondere andere CoderDojo en hoe je je moet aanmelden.

    • Anna-FUN

Team Jij op Tholen organiseert samen met Anna Zorgt de creatieve actiteiten Anna-Fun. Er worden creatieve middagen georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 6 -12 jaar. 
De thema’s zijn knutselen, hairstyling, food en video fun! Anna-FUN vindt plaats op dinsdagen. Het is direct na schooltijd in het jeugdhonk van de Welleveate in Sint-Annaland. Inloop vanaf 15.30 u de fun zelf is van 15.45 tot 16.45 uur. Toegang is 1 euro. Bij activiteiten zie je de planning van onder andere Anna-FUN.

Met sport- & cultuurverenigingen

Team Jij op Tholen wilt samen met anderen partijen zoveel mogelijk basisschool kinderen in ''beweging'' krijgen. Hiervoor organiseren wij gezamenlijke activiteiten en projecten. Wij zijn enorm blij met alle verenigingen die ons hierbij helpen. Wat we zoal gezamenlijk doen is:   

    • Jij op Tholen, Sport & Cultuur boekje!

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Tholen ontvangen jaarlijks van de buurtsportcoaches dit mooie boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Het boekje is op deze pagina te vinden. 

    • Naschoolse clinics 

Samen met verschillende verenigingen organiseren wij ook regelmatig naschoolse clinics of zelfs een reeks clinics. Zodat kinderen ook buiten het boekje om extra kunnen kennismaken met jouw vereniging. Met een handige inschrijfmodule op deze website weten we altijd op voorhand hoeveel deelnemers er gaan komen. Deze activiteiten die gezamenlijk georginseerd worden met verenigingen zullen ook bij alle activiteiten worden getoont. 

Als organisatie of vrijwilliger iets met ons organiseren? Neem dan contact met ons op.