Proloog

Een korte uitleg over het concept Taboe Talk Tholen. Wat kan je verwachten? Wat proberen we hiermee te bereiken? Welke gevoelens willen we absoluut niet opwekken? Je hoort het hier: Proloog Taboe Talk Tholen

Of lees het zelf hieronder:

 

Beste jongeren en andere luisteraars,

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Taboe Talk Tholen! Bij deze podcast spreek ik met ervaringsdeskundige jongeren uit onze omgeving over verschillende onderwerpen die buiten de norm vallen of die nog altijd moeilijk te bespreken zijn, terwijl veel jongeren er mee te maken hebben. Door erover te praten, probeer ik herkenning en erkenning te creëren bij jongeren in een soortgelijke situatie.

Moeilijke onderwerpen

We hebben het dus over onderwerpen die soms lastig aan te kaarten zijn. Voor veel jongeren is het erg fijn om te horen dat er ook anderen zijn die nadenken over of leven met zo’n onderwerp. Naast het verhaal van een ervaringsdeskundige hebben we het ook over het onderwerp op zichzelf. Sommige ervaringsdeskundigen geven tips mee, anderen willen gewoon graag dat er meer over een onderwerp gepraat wordt. Elk verhaal is in ieder geval uniek en hangt totaal af van de ervaring van deze individuele jongere. Hierdoor kan het dus zijn dat er meningen of ervaringen aan bod komen waar andere jongeren zich helemaal niet in herkennen. Als jongerenwerkers vinden wij dat elke mening er mag zijn en willen we niemand het zwijgen opleggen, dus delen we deze ervaringen ook graag. Dit wil echter niet zeggen dat we een standpunt innemen in bepaalde discussies. Vanuit de gemeente blijven we neutraal, want nogmaals: we delen de ervaring van een jongere die met het onderwerp dat besproken wordt te maken heeft (gehad).

Meer informatie

Mocht je aan de hand van een aflevering meer informatie willen over een onderwerp of wil je er zelf graag over praten: aan het einde van iedere aflevering laten we weten wat daarvoor de mogelijkheden zijn. Je kan uiteraard ook altijd contact opnemen met jongerenwerk Jij op Tholen voor hulp of voor vragen over Taboe Talk Tholen. Hopelijk heb je iets aan de podcasts en vind je het fijn om ze te beluisteren.

Groetjes,

Justin