Onderwijs en ouders

Onderwijs en ouders, 4-12 jaar

In Tholen wordt op veel scholen al gewerkt met diverse leefstijlthema’s . Er zijn echter nog maar drie scholen met het predicaat Gezonde School en ouders worden nog onvoldoende actief betrokken bij het vormgeven van een gezonde (school)omgeving. Er ontbreekt een doorlopende leerlijn op het gebied van gezonde leefstijl.

Ambitie: Op Tholen werkt in 2023 minstens de helft van de basisscholen volgens de principes van de Gezonde School en ouders worden via diverse kanalen (o.a. Ouderraden) steeds beter bereikt om het goede gezonde voorbeeld te geven in de thuissituatie.

De Supermarktsafari

Van 17 juli t/m 27 augustus kun je bij bijna alle supermarkten deelnemen aan de Supermarktsafari. Hoe doe je mee? Je haalt bij de kassa een opdrachtenboekje op. Alle opdrachten en de daarbij behorende antwoorden kun je vinden in de supermarkt. Lukt het jou om al deze opdrachten goed te beantwoorden? Laat dan je ingevulde opdrachtenboekje zien bij de kassa en krijg een super leuke zomerse goodie!

De deelnemende supermarkten zijn:

Spar (Sint Philipsland, Sint-Maartensdijk & Oud-Vossmeer)

Attent (Poortvliet)

Jumbo (Sint-Annaland)

MCD (Stavenisse) 

Albert Heijn (Tholen) 

Vanuit deze groep zijn er ook nog enkele andere concrete actiepunten uitgezet zoals:

  • Er is in schooljaar 2021-2022 een actie op deelnemende basisscholen geweest. Hierin kregen alle leerlingen een stappenteller en konden zij samen zoveel mogelijk stappen zetten voor ''een rondje rond de wereld''. 

Downloads

Bestand downloaden